Sotto Voce
Vocaal ensemble Sotto Voce is een gemengd kamerkoor dat a-capella en met verschillende begeleiding zingt.

Wij zijn vocaal ensemble Sotto Voce, een gemengd kamerkoor dat a-capella en met verschillende begeleiding zingt. We zingen muziek van alle tijden: klassiek en modern, profaan en religieus. We zijn begonnen als dubbelkwartet en in de loop der jaren zijn we uitgebreid naar een kamerkoor van 23 zangers. Door de coronaperikelen zijn we afgelopen jaar een hoop zangers kwijtgeraakt en nu zijn we wat aan het terugkomen met onze nieuwe dirigent Nadia Rutkovska en een aantal nieuwe bassen. We repeteren in de Boemerang in de Reeshof en zouden het fijn vinden om weer wat groter te worden met mensen uit Tilburg. We kunnen bij elke stemgroep wel versterking gebruiken, maar we zijn met name op zoek naar een lage bas, tenoren, een hoge sopraan en een lage alt. Ook als projectzanger zijn mensen welkom. Kijk eens op onze site voor meer informatie: sottovocetilburg.nl.

Hoe lang zijn jullie al actief in deze discipline?

We zijn in 1997 opgericht, dus in 2022 bestaan we 25 jaar.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

We hebben een groep fijne mensen die graag samen mooie muziek zingen.

Tilburg in koor 2021
Kerstconcert 2019 met Cantilare in de Petrus en Pauluskerk, Tilburg

 

Welke thema’s zijn belangrijk in het beoefenen van jullie kunstvorm?

Zuiver zingen, samen een mooie klank maken en muziekstukken laten horen die je niet overal tegenkomt.

"Door de coronaperikelen zijn we afgelopen jaar een hoop zangers kwijtgeraakt. We kunnen bij elke stemgroep wel versterking gebruiken, maar we zijn met name op zoek naar een lage bas, tenoren, een hoge sopraan en een lage alt. Ook als projectzanger zijn mensen welkom."

Wat willen jullie met het uitoefenen van je kunstvorm bereiken, wat is jullie doel?

Met ons ensemble willen we mooie en ook wat onbekendere muziek laten horen in Tilburg, en met elkaar een fijne tijd hebben.

Tilburg in koor 2021
Tilburg in koor 2021 (foto: Marcelle Mientjes) 

 

Wie zijn jullie helden / van wie hebben jullie het meest geleerd?

Onze oprichter Peter van Muijen heeft de eerste 10 jaar het ensemble op de kaart gezet. Hij dirigeerde, zong mee als bas en was ook het bestuur. En Herma Timmer, zij heeft Sotto Voce met haar inspirerende muziekkeuzes en ideeën veel goeds gebracht als dirigent en artistiek leider de laatste jaren.

Wat beschouw je als jullie grootste mislukking?

Ons Madrigalenconcert. Dat zouden we eind 2020 uitvoeren wat niet door ging vanwege corona. Vervolgens hebben we het een jaar verschoven, maar door het vertrek van een aantal zangers en onze dirigente konden we het toen helaas niet meer uitvoeren.

If music be the food of love
Shakespeareconcert "If music be the food of love"

 

En jullie grootste succes?

Ons Shakespeareconcert "If music be the food of love" dat we samen met twee professionele acteurs uitvoerden op 3 februari 2019 in De Loft.

Waar willen jullie over 10 jaar mee bezig zijn, of wat zouden jullie willen hebben bereikt?

Over 10 jaar hopen we nog steeds met een gezellige groep mensen mooie en ook onbekendere muziek te maken.