Tilburg heeft veel sporters, artiesten, makers en andere creatievelingen die onze stad prachtig maken. OnTrack is een gratis festival dat alle parels van deze straatcultuur laat zien. Hiphop, skateboarden, calisthenics, boulderen, inlineskate, dans, basketbal en BMX; de ene term klinkt misschien bekender dan de andere. Maar al deze sporten en culturele stromingen maken deel uit van de ‘street culture’.

Divers en gratis toegankelijk
OnTrack is een initiatief van Gemeente Tilburg. Samen met de betrokken partners in de stad wordt het festival georganiseerd. Het programma is enorm divers, maar street culture & sports staan centraal. Optredens, battles, demo’s, workshops, wedstrijden en een foodcourt zullen het gratis evenement vormgeven. “Als wethouder Evenementen kijk ik enorm uit naar de eerste editie van OnTrack. Een festival waar cultuur, sport en lifestyle samenkomen; met recht een evenement waar voor elk wat wils te vinden is. Ik ben heel erg trots op wat de samenwerking tussen ons als gemeente en de scene in Tilburg heeft opgebracht en wat mij betreft is dit de eerste editie van vele!” aldus wethouder Maarten van Asten.

Ontdek Urban cultuur
Het festival op 3 en 4 juni is niet alleen bedoeld voor mensen uit de Urban cultuur, maar ook voor nieuwsgierige Tilburgers die hier meer over willen weten. Op zondag 4 juni wordt er daarom veel georganiseerd voor jong en oud om zelf aan deel te nemen. Maak kennis met nieuwe sporten, doe mee met een kunstworkshop of ontdek de markt gevuld met mode & lifestyle. Er worden ‘bingokaarten’ uitgereikt aan de jongste bezoekers waarmee ze een goedgevulde goodiebag kunnen winnen.

NK Freerunnen
In de Koepelhal vindt op zaterdag 3 en zondag 4 juni het officiële Nederlands Kampioenschap Freerunning plaats. Tijdens de speed-competitie nemen de beste freerunners van het land het tegen elkaar op. Bij dit onderdeel draait alles om wie het snelste het parcours aflegt. Omdat het om snelheid gaat is het makkelijk te jureren en daarmee duidelijk voor het publiek wat er gebeurt.

Zowel OnTrack als het NK Freerun Speed is gratis. Zet 3 en 4 juni in de agenda en dompel je onder in de indrukkende street culture wereld van Tilburg én daarbuiten!


Locaties: Hall Of Fame – Wagenmakerij – Koepelhal
Sites:
https://www.ontrackfestival.nl 

https://jumpfreerun.nl/nkspeed/