Door wie
Marjo Dirks
Datum
vond plaats in augustus 2022
Locatie
Wilhelminapark
Bijdrage Art-fact
€5000

Van woensdag 10 augustus tot zondag 28 augustus wordt het park een ontmoeting plaats voor mensen die in de zomer thuis blijven, voor gezelligheid met muziek en een drankje. In deze 2,5 week brengen we verschillende bewoners uit de buurt Oud-Noord samen door middel van culturele activiteiten. Met deze activiteiten richten we ons op verschillende groepen: kinderen, ouderen, verstandelijke beperkten en andere belangstellenden uit de buurt. Het festival wordt met deze extra activiteiten nog meer een festival voor iedereen in de buurt.

Samen met de buurt 
In samenwerking met organisaties uit de buurt ontstaat  een divers programma. Ouderen van zorgcentrum Zwijssen en den Herdgang, genieten van muziek uit hun jeugd; bewoners van Amarant en het Thomashuis zingen samen met het Duo lang en gelukkig; kinderen kunnen meedoen met een teken-of  knutselworkshop. En voor volwassen is er onder andere te kiezen uit een schrijf-, schilder-, of fotografieworkshop. Inloophuis Midden-Brabant verzorgt tijdens het festival drie programma-onderdelen in het park.

FamilieFeestdag
Midden in het festivalprogramma, is de FamilieFeestdag waar alles gericht is op spelen met de hele familie. Dat kun je met een bijzondere knikkerbaan XL. Je kunt jezelf of elkaar schminken of meedoen met kruiwagenpret van de Pretkok. 

De culturele activiteiten zijn overdag en zijn een mooie aanvulling op de live muziekprogrammering. Kunstenaars en creatievelinten zetten hun expertise in en brengen mooie beelden en denkwijzes mee. Zij zorgen voor een ontmoeting tussen mensen en tussen de mens en de kunstdisciplines. Samen zijn door samen te maken en de kleinschalige setting brengt onderlinge verbondenheid en daarmee een versterking van de buurt. 

Voor het volledige culturele activiteiten-programma, ga je naar de website Wilhelminapark viert de zomer.

Sfeervolle editie  

Het fesival was een groot succes. Hier een impressie van het culturele programma.