Voor de Kleuren- en Kruidenbuurt werd een speciale uitgave van het Tilburgse magazine Wobby uitgegeven: Wobby in de Wijk West. Bewoners hebben met elkaar verhalen geschreven en illustraties gemaakt over hun eigen buurt. Jong en oud heeft meegedaan aan deze speciale editie en het resultaat is net zo kleurrijk geworden als de buurt zelf.

Door wie
Wobby Club
Datum
2018 en 2019
Locatie
Wijkcentrum MFA 't Kruispunt
Kleuren- en Kruidenbuurt, Tilburg
Bijdrage Art-fact
€10.000 via Buurtcultuurfonds

Wobby in de Wijk West maakt onderdeel uit van een meerjarig Buurtcultuurprogramma waarover Art-fact de regie voert. Cultuuraanjager Joy's van Lieshout werkt hiervoor in de Kleuren- en Kruidenbuurt samen met verschillende kunstenaars uit Tilburg. Wobby is een blad voor strips en literatuur dat geheel in eigen beheer gedrukt wordt door kunstenaars Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk. Voor Wobby in de Wijk West hebben bewoners met elkaar verhalen geschreven en illustraties gemaakt over hun eigen buurt. Dit alles geïllustreerd door kinderen uit de wijk en onder redactie van de tekenaars van Wobby. Jong en oud heeft meegedaan aan deze speciale editie en het resultaat is net zo kleurrijk als de buurt zelf. Het eerste exemplaar van Wobby in de Wijk West werd op 17 december 2018 overhandigd aan de wijkbewoners die hebben meegewerkt aan de publicatie.

Wobby in de Wijk West krijgt een vervolg als muurkrant: Ixeg Waxie ('Ik zeg wat ik zie'). Deze muurkrant heeft een A3-formaat en wordt gemaakt door vier Tilburgse jongeren onder eindredactie van voormalig stadsdichter Nick J.Swarth. De vormgeving is in handen van kunstenaar Jeroen de Leijer. De thema's worden bepaald door de jongeren zelf en met het maken van de muurkrant krijgen ze de mogelijkheid om hun creatieve talenten verder te ontwikkelen. Cultuuraanjager Joy's van Lieshout: "Saskia maakte een gedicht, Ricardo kan goed tekenen, Boris kan goed schrijven''. De eerste muurkrant van Ixeg Waxie verscheen op 12 april 2019 in een oplage van 50 stuks en werd feestelijk gepresenteerd bij wijkcentrum MFA ’t Kruispunt. Hierna volgen nog drie edities, wellicht in een grotere oplage, als onderdeel van de bestaande wijkkrant.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties