Zwoel balanceert op de grens van toegankelijkheid en uitdaging, met als doel grenzen tussen mensen te laten vervagen, waardoor de bezoeker wordt uitgedaagd zichzelf open te zetten voor nieuwe ervaringen. Zwoel bouwt aan een plek voor alle soorten mensen waar acceptatie en respect hoog in het vaandel staan.

Door wie
Zwoel
Datum
12 april 2019
Locatie
Club Smederij
Bijdrage Art-fact
€1100,- voor de tweede editie

In december 2018 en april 2019 organiseerde Zwoel clubavonden in de Smederij met kunst, mode, dans en toneel omlijst door disco, pop en r&b uit de jaren ’80 en ’90. Avonden voor wie geïnteresseerd is in het verkennen van zijn eigen grenzen maar mét respect voor die van een ander. Voor mensen die openstaan voor nieuwe ervaringen en die de grenzen tussen diverse kunstvormen durven te doorbreken. Zwoel is een 'openminded celebration' waar een vrije dansvloer (LHBTI vriendelijk) samensmelt met kunst & creatieve entertainment, waar respect, vrijheid en harmonie voorop staan.

Synergie tussen bezoekers en makers van Zwoel speelt een belangrijke rol tijdens het feest, samen máken zij de avond. Zo lagen in de foyer makkelijk bespeelbare instrumenten waarmee mensen met elkaar konden jammen. Zo voeg je als bezoeker ook echt iets toe aan de sfeer.

Inmiddels is ook een derde editie van Zwoel in ontwikkeling. Art-fact ondersteunde de eerste twee edities vanuit de Nieuwe Initiatieven-regeling.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties