Door wie
Art-fact i.s.m. Inge Koenen, Stichting Move, Kunstlab en Stichting Stoute Schoenen
Datum
April t/m juli 2021, opening ramen-expositie 2 juli
Locatie
Tilburg-West, wijk Het Zand
Bijdrage Art-fact
Ondersteund vanuit programma Buurtcultuur en kunst met impact

Kinderen maken kunstwerken voor wijkbewoners

De buurt als museum is een buurtcultuurproject in Tilburg-West onder regie van beeldend kunstenaar Inge Koenen. Kinderen van basisscholen Jeanne d’Arc en Hubertus in de wijk Het Zand gaan samen met studenten van Stichting Move de wijk in. Daar gaan zij op zoek naar bijzondere voorwerpen met een verhaal van bewoners. Met het voorwerp en het verhaal als inspiratie, maken de kinderen onder leiding van Inge Koenen een kunstwerk dat zij vervolgens als kado aanbieden aan de bewoners. In juli worden de kunstwerken tentoongesteld tijdens een ramen-expositie in de wijk.

"Zou het niet mooi zijn als kinderen uit Tilburg-West door kunstbeoefening een actieve bijdrage kunnen leveren aan nieuwe ontmoetingen in hun eigen buurt?" (beeldend kunstenaar Inge Koenen)

Jong en oud aan de slag in Kunstateliers
In 'De buurt als museum' dagen we kinderen uit om de verhalen van bewoners te vertalen naar een kunstwerk. We willen dat er een vlammetje gaat branden bij zowel de kinderen als de volwassenen om zelf aan de slag te gaan in één van de Kunstateliers die in de wijk opgezet en uitgevoerd gaan worden door Kunstlab en stichting Stoute Schoenen. Stoute Schoenen is al van start gegaan met senioren tijdens Gebakje kunst. De deelnemers gaan de uitdaging aan met het thema Objet d’amour tijdens een workshopreeks schilderen met collage. Ook deze werken gaan deel uitmaken van de ramenexpo in de wijk op 2 juli.

Meer informatie hierover lees je op de site van De buurt als museum.

Dit project wordt ontwikkeld en uitgevoerd onder regie van Art-fact binnen het programma Buurtcultuur en kunst met impact. Het maakt onderdeel uit van het aanbod aan cultuureducatie dat cultuurcoach Miriam Alders voor de basisscholen in Tilburg-West ontwikkelt en uitvoert de komende jaren. Art-fact, CiST en Factorium werken samen met scholen en cultuurcoaches aan de ontwikkeling van een wijkbreed kunst- en cultuurprogramma.