Met de Basisbijdrage Amateurkunst ondersteunt Art-fact structureel de exploitatie van Tilburgse amateurkunstgroepen. Wil je in aanmerking komen voor deze subsidie, dan dien je als vereniging of stichting aan de volgende eisen te voldoen:

  • je bestaat al minstens twee jaar
  • je hebt je gepresenteerd op één van de openbare podia in de stad
  • je repetitieruimte bevindt zich in Tilburg

Aanvraag doen?

Deze regeling is voor twee jaar en kan maar één keer in de twee jaar aangevraagd worden. De deadline voor de eerstvolgende aanvraagperiode is 1 februari 2020.

Lees eerst de voorwaarden van deze regeling goed door.

Vul dan het aanvraagformulier digitaal in, print het uit en stuur het samen met bijlagen naar: Art-fact, Koningsplein 11A, 5038 WG Tilburg. 

Bezwaarprocedure

Wanneer je niet voor subsidie in aanmerking komt, kunt je binnen zes weken na dagtekening van de beschikkingsbrief schriftelijk een bezwaarschrift indienen volgens de bezwaarprocedure.  

Startsubsidie Nieuwe Groepen

Ben je een groep-in-oprichting of voldoe je als groep (nog) niet aan bovenstaande eisen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Startsubsidie Nieuwe Groepen. Met deze regeling ondersteunt Art-fact amateurkunstenaars die zich willen organiseren binnen een vereniging of stichting. De nieuwe groep moet een cursusaanbod voor leden/cursisten bieden met als einddoel een productie, presentatie of voorstelling. Wil je een Startsubsidie Nieuwe Groepen aanvragen, gebruik dan het aanvraagformulier. Nadat nieuwe groepen hun bestaansrecht hebben bewezen, kunnen ze een aanvraag indienen voor een Basisbijdrage Amateurkunst.

Heb je een Startsubsidie Nieuwe Groepen ontvangen, dan dien je uiterlijk 8 weken na afronding van de activiteiten een inhoudelijke en financiële evaluatie in bij Art-fact. Gebruik hiervoor het evaluatieformulier.

Vragen en meer informatie

Wil je meer weten over de Basisbijdrage Amateurkunst of de Startsubsidie Nieuwe Groepen, of een aanvraag doen voor een van beide regelingen, neem dan contact op met [javascript protected email address] of bel 013 - 53 60 869.

De regeling en aanvraagformulieren zijn vanaf 1 oktober te downloaden

 

Formulieren Basisbijdrage:

Voorwaarden Basisbijdrage

Toelichting puntenberekening Basisbijdrage

Aanvraagformulier Basisbijdrage 2020-20121

Bezwaarprocedure Basisbijdrage

 

Formulieren Nieuwe Groepen:

Voorwaarden Startsubsidie Nieuwe Groepen

Aanvraagformulier Nieuwe Groepen

Evaluatieformulier Nieuwe Groepen

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties