Tijdens event samen kiezen voor de kunstenaar

Oktober 2022- De aftrap van dit project is een event waarbij bewoners en jongeren elkaar ontmoeten met een hapje en drankje. Ze krijgen een mini-expo voorgelegd met posters van werk van twee muurkunstenaars, Joep van Gassel en Finn Zweemer. Bewoners en jongeren mogen stemmen op de stijl die hen het meest aanspreekt. Bekende Tilburger en TikTokker, Eric da Silva, gaf acte de présence tijdens het event. 

De gekozen kunstenaar is Joep van Gassel. 

 

Jongeren en bewonerscommissie geven input aan kunstenaar 
Februari 2023- Leerlingen van het nabij gelegen CobbenhageMavo krijgen fotografieworkshops van fotografen Claudia den Boer en Anjès Gesink. Ze kijken met  een fotografisch oog naar de wijk. Jongeren uit de flat, kunnen ook met de fotograaf op pad. De foto's en de toelichting zijn input voor urban artist Joep van Gassel voor het ontwerp van de een muurschildering aan de Sweelicklaan. Net als de wensen van de bewonerscommissie waarmee Joep ook in gesprek gaat. 

Schetsontwerp langs bewonerscommissie 
Joep van Gassel maakt schetsontwerpen en verwerkt daar de verkregen input in. Deze presenteert hij aan de bewonerscommissie en Wonen Breburg. Beide partijen mogen reageren op de schetsontwerpen.

Realisatie & presentatie 
De schildering wordt aangebracht op basis van een definitief ontwerp. De realisatie en presentatie zijn in de eerste helft van 2023.  

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Wonen Breburg; ForwART; de cultuurcoach Noord en Art-fact  
Cultuurcoach Tilburg is een samenwerking tussen CiST, Factorium Cultuurmakers en Art-fact

Filmpje 1e event (Omroep Tilburg) 

Fotoboek project 

(Fotobebeschrijving: klik/ druk op foto)