Het project was opgebouwd uit verschillende fasen. Van event om tot de keuze van een kunstenaar te komen tot workshops aan jongeren en wijkbewoners en de presentatie van het schetsontwerp aan de bewonerscommissie. 

Event 'Samen te kiezen voor een kunstenaar'

Oktober 2022- De aftrap van dit project was een event waarbij bewoners en jongeren elkaar ontmoeten met een hapje en drankje. Ze kregen een mini-expo voorgelegd met posters van werk van twee muurkunstenaars, Joep van Gassel en Finn Zweemer. Bewoners en jongeren mogen stemmen op de stijl die hen het meest aanspreekt. Bekende Tilburger en TikTokker, Eric da Silva, gaf acte de présence tijdens het event. 

De gekozen kunstenaar is Joep van Gassel. Finn hebben we een mooie andere gevel beloofd voor een ander project in Tilburg Noord, die inmiddels ook gerealiseerd is. 

Input jongeren en bewonerscommissie via fotografie-workshop

Februari 2023- Leerlingen van de nabij gelegen CobbenhageMavo kregen fotografieworkshops van fotografen Claudia den Boer en Anjès Gesink. Ze leerden naar e wijk kijken met  een fotografisch oog. Bewoners en jongeren uit de flat, konden ook met de fotografen op pad. De foto's en hun toelichting waren de input voor urban artist Joep van Gassel. Net als de wensen van de bewonerscommissie waarmee Joep ook in gesprek is gegaan. 

Schetsontwerp  

Joep van Gassel maakte een schetsontwerp waarin hij de input artistiek heeft vertaald. Dit ontwerp presenteerde hij aan de bewonerscommissie en Wonen Breburg. Beide partijen mochten reageren op de schetsontwerpen.

Na goedkeuring kon Joep aan de slag met het aanbrengen. Dat proces duurde een maand. Maar eerst heeft Wonen Breburg de muur laten voegen en voorbehandelen.  

Buurtcultuurprojecten doe je samen! 

Dit project is mogelijk gemaakt door Wonen Breburg; ForwART; Curtley Mooring, cultuurcoach Noord en Art-fact. De gemeente heeft ook financieel  mee ondersteund.   
Cultuurcoach Tilburg is een samenwerking tussen CiST, Factorium Cultuurmakers en Art-fact

 

Filmpje event Kunstenaar kiezen (Omroep Tilburg) 

Credits bannerfoto: Maria van der Heyden

Fotoboek project