Ben jij een jonge maker en is het tijd voor een volgende stap in jouw ontwikkeling? Vind je het lastig om de weg te vinden in de wereld van fondsen? Zoek je een sparringpartner bij het schrijven van je projectplan of begroting? Of heb je behoefte aan artistiek advies? Heb je daarnaast een plan voor een supertof project dat je wilt uitvoeren in de gemeente Tilburg? Dan kun je je aanmelden voor de try-out regeling Financiële Bijdrage Coaching Jonge Makers van Art-fact. 

Wat houdt het in? 

Art-fact kijkt met je mee naar hoe het project het beste gerealiseerd kan worden. Een project betekent in dit geval een uitvoering voor een publiek, dus niet alleen het opnemen van een album, publiceren van een boek etc. Alle disciplines zijn welkom, maar je project mag nog niet begonnen zijn op het moment dat je je aanmeldt. We werken samen met jou het projectplan uit, kijken mee naar je begroting en bieden financiële ondersteuning. We denken mee over een geschikt podium of platform om je project uit te voeren. Daarnaast bekijken we in overleg of artistieke coaching gewenst is en wie uit ons netwerk dat zou kunnen bieden. 

Wat levert het je op? 

We delen onze kennis van fondsen en ons netwerk met je, bieden financiële ondersteuning en een platform waarop je publiek en deelnemers werft en je project kunt tonen. Daarnaast neem je deel aan peer-to-peer sessies of sessies met gastsprekers. Eindresultaat is een project dat jij zelf bedacht en gerealiseerd hebt, en dat bijdraagt aan jouw ontwikkeling als maker. 

Wat vragen we van jou? 

• Je bent een jonge maker, (±18 t/m 27) maar (nog) niet actief als professional 

• Je hebt al wat ervaring met het organiseren van projecten. Je hebt een portfolio/ website/ youtubekanaal/ instagram of dergelijke waarop we dat kunnen zien

• Je hebt een idee voor een project dat je wilt uitvoeren in de gemeente Tilburg

• Je hebt een leervraag op financieel, zakelijk of artistiek gebied, gekoppeld aan je project

• Je bent tijdens het traject beschikbaar voor peer-to-peer sessies en bijeenkomsten, en voor het bezoeken van voorstellingen van andere deelnemers

• Je geeft ons jouw feedback op het traject

Aanmelden 

Je kunt je vanaf 1 april 2021 aanmelden voor de regeling Financiële Bijdrage Coaching Jonge Makers door een mail te sturen naar patrick.vanberkel@art-fact.nl. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarin je jouw idee pitcht. Aan de hand daarvan bekijken wij of je in het traject past.

Een voorbeeld van een project dat met deze regeling werd ondersteund is "Laatste adem" van Jedrek Nadobnik.

Download hier het Factsheet Financiële Bijdrage Coaching Jonge Makers met meer informatie