Door wie
A Knight Under Maria's Altar
Datum
17-02-2024
Locatie
Hall of Fame
Bijdrage Art-fact
Impuls Jongerencultuur

Wat inspireerde je om een metalcollectief te starten?
Nawoddya: “Als 24-jarige derdejaars Rockacademie Rap-student, wilde ik graag naast mijn eigen Rap Act: Akuma Jin, mezelf bezighouden met een metal band. Door de jaren heen groeide mijn liefde voor de metalscene en vooral tijdens de coronaperiode zag ik onwijs veel talent voorbij komen op social media. Het concept van een metal collectief ontstond; in essentie een XL-band waar je jouw kwaliteiten kunt laten zien en ontwikkelen. Niet alleen als muzikant, maar ook op andere vlakken zoals engineers, technici en communicatie. Toen ik dit idee begon te pitchen bij vrienden en collega’s in de muzikale sector, kreeg ik goede feedback en een geweldige kans.”

En hoe gaat het nu met dit collectief?
“Op dit moment heeft het collectief meer dan 20 leden, met o.a. leden van bands zoals: Changing Tides, Torn From Oblivion en Braces. Op 17 februari speelden we ons debuutalbum: “Heresy of Horror,” met alle originele featurings, muzikanten en geluidstechnici vanuit het collectief aanwezig.”

Wat was het mooiste wat je hebt geleerd van dit proces?
“Het mooiste wat ik heb geleerd tijdens het gehele proces, is dat het ECHT mogelijk is om een visie werkelijkheid te maken, samen met de juiste mensen. De ondersteuning en communicatie tussen alle partijen was nagenoeg vlekkeloos. Daarnaast heb ik veel inzicht gekregen in verschillende processen, zoals het contact met de GGD over vergunningen en het maken en uitzetten van Facebook-advertenties. Tijdens het evenement heb ik ontzettend veel mooie en leuke gesprekken gehad, en vooral ervaren dat mensen ‘gewoon’ aan het genieten waren, en dat was geweldig.”

Hoe voel je je na de album release?
”Het gevoel wat ik heb na de albumrelease, is een afwisseling van voldoening, opluchting en leegte. Ergens voelt het alsof dit hoofdstuk al is afgesloten, maar in werkelijkheid begint ons succesverhaal nu pas, mede dankzij Art-Fact.”

Ben jij ook tussen de 14-27 jaar en heb je ook een creatief plan voor Tilburg? Klik dan hier voor meer info!

 

Bekijk hier een sfeerimpressie
Foto's door: @knotsandshots

Publicatie: 1709148600

Overig nieuws