Door wie
Muziekvereniging L'Aventure Musicale
Datum
02-03-2024
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Schouwburg Concertzaal Tilburg
Bijdrage Art-fact
Bijdrage Bijzondere KunstprojectenEen reis naar Italië

Het idee voor dit concert ontstond in de zomer van 2023 na een inspirerende concertreis naar het Noord-Italiaanse Trentino. De indrukken vormden de basis voor het nieuwe programma in 2024. De avond startte met optredens van onze opleidingsorkesten, L’ Aventure Noord en L’ Aventure Reeshof, onder leiding van Peter-Paul van Esch en Pieter de Kok. Leerlingen maakten een indrukwekkende entree in de concertzaal, speelden het Italiaanse volkslied, en eindigden samen met het grote orkest op het podium. Het projectorkest bracht prachtige muziek zoals Siciliana e Passacaglia, The Godfather, Casta Diva en meer, met zangsolisten en danseressen in een sfeervol verlicht Italiaans decor. Na de pauze speelde het projectorkest onder andere de 'La Vita e Bella Suite', en de avond sloot af met sfeervolle nummers zoals Bella Ciao en Ti Amo. Voor de meeste bezoekers bekend en er werd gezongen en gedanst.

L’Aventure Musicale

Sinds 2012 staat L'Aventure Musicale bekend als een fris en vernieuwend projectorkest in Tilburg en omgeving. Met zo'n 60 gedreven amateurmuzikanten streven ze naar een hoog muzikaal niveau en brengen ze muziek tot leven. Door middel van verschillende kunstvormen willen ze een muzikale belevenis voor zowel het publiek als de muzikanten te creëren. Hun aanpak omvat aansprekende muziek en samenwerkingsprojecten met een show- en entertainmentkarakter.

Ook een bijzonder project organiseren?

Heb je een goed idee voor een project dat je wilt uitvoeren tussen 1 juli en 31 december 2024? Een aanvraag indienen kan tot en met 1 april 2024. Wil je sparren of meer informatie, neem dan contact met ons op via info@art-fact.nl of bel ons via 013 5360869.

Meer details en de toepasselijke voorwaarden voor de Financiële bijdrage Bijzondere Kunstprojecten vind je hier.

 

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van het concert
Foto's door Rens Bressers Fotografie

Publicatie: 1710271800

Overig nieuws