Er gebeuren mooie dingen in Tilburgse wijken en buurten. In 2024 ondersteunt Art-fact vanuit Buurtcultuur onder andere:

  • De Sterrentocht - Stichting het Vierde Geschenk (centrum en diverse wijken)
  • De Reesfiets Cultuursafari - Eelt (Reeshof)
  • Maak het mee in het Wilhelminapark - Marjo Dirks (Oud-Noord)

Met deze projecten/ programma’s ziet Art-fact kansen voor een doorontwikkeling naar een duurzame aanpak van kunst en cultuur in de stad en de wijken Oud-Noord en Reeshof. We leggen samen met de betrokken organisaties en de cultuurcoaches verbindingen om activiteiten steviger in te bedden bij dat wat er al is in de wijken.

Het Vierde Geschenk heeft als ambitie dat Tilburg(ers) de Sterrentocht in het hart sluit(en) als jaarlijks terugkerend licht-event van solidariteit en gezamenlijke toekomst.

Theatercollectief Eelt onderzoekt hoe ze de Reesfiets cultuursafari, vergelijkbaar met die in de Reeshof, kunnen organiseren in andere wijken, met focus op theatrale acts in wijken. Professionals begeleiden amateurs en Eelt werkt ook samen met cultuurcoaches en wijkorganisaties, waardoor een mooie synergie wordt gecreëerd.

Met de derde editie van Maak het mee in het park, zet Marjo Dirks een terugkerend cultureel dagprogramma op de kaart. Dat doet ze voor en tijdens het zomerse festival Wilhelminapark viert de zomer. Thuisblijvers kunnen onder andere aan de slag met de discipline ‘beeldend’ waarbij zij ook een presentatieplek krijgen. Als kunstprofessional en cultuurcoach onderzoekt Marjo hoe ze het hele jaar door mooie kunstactiviteiten kan integreren in wijkinitiatieven.

Ook een buurtinitiatief organiseren?

Heb jij ook plannen om je buurt te laten stralen? Of het nu gaat om inhoudelijke ondersteuning, het verbinden van ons netwerk of financiële steun, Art-fact helpt je waar jij dat nodig hebt!

Neem contact op met Saskia Dellevoet via saskia.dellevoet@art-fact.nl of bel 013 5360869.

Publicatie: 1711462380

Overig nieuws