Met beiden een achtergrond in de Beeldende Kunst (AKV St. Joost Breda, 2015) zijn Eef en Liza geïnteresseerd geraakt in het publieke domein. Waar Eef (beeldend kunstenaar en organisator) haar werk in relatie tot een omgeving evenals de invloed hiervan op haar werk onderzoekt – hoe kan betekenis door benadering worden veranderd? – onderzoekt Liza (schrijver- en kunstcriticus) de waarde van kunst in het publieke domein vanuit een theoretisch oogpunt. Vanuit een gedeelde overtuiging dat kunstenaars in de publieke ruimte door middel van interventies onze verhouding tot de omgeving en elkaar kunnen centraliseren, in een ander perspectief kunnen plaatsen, suggesties kunnen wekken en locaties kunnen uitdagen, is 24x24 ontstaan.

Juist in deze nieuwe tijden moeten we nadenken over de rol van de publieke ruimte en onze omgang ermee. Met dit project wordt onze omgang met het publieke domein en de ruimte voor artistiek spel hierin onderzocht. Hoe bewegen we ons in deze ruimte, hoe verhouden we ons tot elkaar en wat kan de waarde van kunst hierin zijn?

Waar tijdens de estafette vierentwintig ‘acties’ onaangekondigd publiek vonden, bestaande uit de toevallige passant, krijgt 24x24 nu haar aangekondigde publieke aandacht in Kunstpodium T middels de launch van een digitale publicatie en expositie.

Deelnemende kunstenaars zijn: OGColtrane (Dakota Havard en Ian Skirvin), Vince Donders, Roy van Wezenbeek, Hein van Duppen, Eva Hoonhout, Lisa van Sorge, Johanna Mitomi, Bas van den Hurk i.s.m. Jochem van Laarhoven en Bo Stokkermans, Robert Lombarts, Renée van Trier, Jeroen Schampers, Zsa-Zsa Hessels, Bas Kaufmann, Sigrid Calon, Lenny van Gent, Jasper van Aarle, Marinke Marcelis, Slow Movies, Rob Moonen, Myriam Gras, Jesse Fischer en Thomas Koevoets.  

 24x24 is vanaf 30 oktober t/m 22 november 2020 te zien in Kunstpodium T. Toegang is gratis. Kunstpodium T is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom. In verband met COVID-19 vindt er helaas geen officiële opening plaats.

Er zijn intern maatregelen getroffen om je bezoek zo veilig mogelijk te maken: ontsmetten is verplicht, wegwerpmondkapjes zijn aanwezig om optioneel te dragen.

 

 

Deze expositie is tot stand gekomen met ondersteuning van CuPuDo, gemeente Tilburg, Antoon de Jong en Kunstpodium T.

Publicatie: 1602159060

Overig nieuws