In de loop van de tijd heeft AnneThé Dansers een eigenzinnige stijl ontwikkeld waarin Folklore op een geheel eigentijdse manier wordt getoond. “Folkore is voor mij de danstaal van de mensen,” zegt Annette. “Het bevat een rijke traditie. Telkens zocht ik met mijn dansers naar nieuwe vormen, waarbij de folkloredans uitgangspunt was. Een onuitputtelijke bron.” Hierbij maakte Annette gebruik van dans uit Nederland en ver daarbuiten.
“Na twintig jaar stoppen met iets dat we met zoveel plezier hebben gedaan is niet makkelijk,” vertelt Annette Truijens. “Het is een proces van jaren geweest. Het vinden van nieuwe dansers werd steeds moeilijker, zodra ze het woord Folklore horen haken ze af. Tel daarbij op dat het aantal podia voor amateurdans de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Het werd gewoon steeds moeilijker om als podiumgroep te blijven bestaan. Daarnaast heb ik een gezin en een baan. Ook dat werd steeds lastiger om te combineren. Dan moet je een beslissing nemen, al is het met pijn in het hart. De groep is uniek, een mooie club vrouwen waar ik heel dankbaar voor ben dat ik met ze mocht werken. Die laat ik ook niet los, wij gaan elkaar zeker nog zien.”
7 juli valt het doek. Nog een laatste keer staan de dansers samen op het podium om een groot aantal choreografieën ten tonele te brengen. Er staat daarbij een première gepland - Double Dutch. Hiermee komt ook een droom uit van AnneThé Dansers. De dans wordt gedanst op speciaal gecomponeerde muziek door Wim Glorius en live begeleid door een orkest. Kortom, de AnneThé Dansers eindigen met een feestelijke knal.
De kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en voor kinderen 4-12 jaar € 7,50, kinderen tot en met 4 jaar gratis. Inclusief servicekosten en een pauzedrankje.
Voor kaarten kun je terecht bij De NWE Vorst – www.denwevorst.nl

Publicatie: 1558964400

Overig nieuws