DankraamTilburg

Dankraam Tilburg is een virtueel monument, opgericht door alle Tilburgers die hun dank willen tonen aan de bestrijders van de Corona epidemie in 2020. Het is een gezamenlijk initiatief van Stadsmuseum Tilburg, stadmaker Berny van de Donk, EELT Theatercollectief en Studio Web Presence. Iedereen die wil kan een bijdrage leveren voor deze blijvende herinnering aan deze tijd, waarin de wereld tot stilstand lijkt gekomen.Voor dit project wordt samengewerkt met Fontys Hogeschool voor de Kunsten, ContourdeTwern en Omroep Tilburg. Dankraam Tilburg is mede mogelijk gemaakt door het Tivolifonds en Boekenschop

Aanstaande zaterdag 18 april start een online actie met het dankraam voor de pokkenepidemie in het achterhoofd. In 1951 woedde er een vreselijke pokkenepidemie in Tilburg, de stad ging hermetisch op slot en de ziekte werd overwonnen. De bevolking schonk in 1952 een glas-in-loodraam aan de stad, als dank voor iedereen die de stad draaiend hadden gehouden. Dit gebrandschilderde juweel hangt sindsdien in het Paleis.

 

De initiatiefnemers gaan nu, in deze vergelijkbare situatie, hetzelfde doen, maar dan digitaal. Alle Tilburgers  kunnen hun bijdrage insturen via www.dankraamtilburg.nl. Een foto, een gedicht, een video, een lied, het kan van alles zijn. Toon jouw dank aan iemand met een cruciaal beroep of steek anderen een hart onder de riem. Je kunt een nieuwe bijdrage maken of een al bestaande foto of video toevoegen (bijvoorbeeld van één van de vele acties die nu al in de stad plaatsvinden). Van alle inzendingen wordt een enorm digitaal glas-in-loodraam gemaakt. Later zal ons dat aan 2020 kunnen herinneren. Ergens voor de zomer wordt dit kunstwerk op een groot doek geprint en in de binnenstad opgehangen. 

www.dankraamtilburg.nl 

Publicatie: 1587039120

Overig nieuws

Geen bijeenkomsten gevonden.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties