Dansjacht - Open Call voor Choreografen

Met Dansjacht vieren we op 18 oktober 2020 samen met de Tilburgers de herovering van de openbare ruimte als plek waar we met elkaar verweven zijn. Langs een lint van Piushaven naar de binnenstad verkennen we het weefsel van Tilburg en laten we zien hoe, ook met anderhalve meter afstand, mensen met elkaar verbonden zijn. Als een cadeau aan de stad gaan we haar belichamen en bezielen. Hiermee zetten we het onderzoek naar de kwetsbare, bewegende mens in zijn fysieke stedelijke omgeving voort.

DANSPROCESSIE IN DE OPENBARE RUIMTE OPEN CALL VOOR CHOREOGRAFEN
TILBURG DANSSTAD


Ieder jaar organiseert Tilburg Dansstad een onderzoek naar het bewegende lichaam in het publieke domein. Choreografen en dansers trekken dan de stad in; straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Hoe kijken we naar onze omgeving? Is de openbare ruimte echt van ons? En hoe verhouden we ons daarin tot elkaar? In het coronatijdperk kan het niet anders dan dat we ons opnieuw over deze vragen buigen. Na maanden waarin onze bewegingsvrijheid beperkt was, houden we in de openbare ruimte nu als vanzelfsprekend afstand van elkaar en met velen bij elkaar komen, is er niet meer bij.
Een samenwerking van DansBrabant, Fontys Dance Academy, Factorium, Theaters Tilburg en Theater De Nieuwe Vorst. Lees hier de Open Call.

Publicatie: 1591899000

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties