Door de muurschildering in de Baflostraat, willen ze uitdrukken wat de wijk voor ze betekent. Ze ontwerpen en schilderen zelf mee, een positieve ervaring die deze jonge kunstenaars van hun leven niet vergeten.

Tijdens dit creatieve proces werken de jongeren samen, sluiten ze compromissen, bekijken ze zaken van een andere kant. Ze doen ervaring op hoe een ontwerp-proces werkt en maken artistieke keuzes. Het zal niet altijd meevallen en dat hoort er ook bij. De kunstenaars gaan ervoor dat de meiden zich met plezier én verbazing in dit proces storten met een prachtige muur als resultaat, die niet alleen henzelf verrijkt maar ook voor de wijk een schitterende aanwinst is. Een kunstwerk 'in', 'over' en 'van' de wijk, gemaakt door enthousiaste, getalenteerde jongeren uit de wijk samen met kunstenaars!Het aanbrengen van de schildering gebeurt in de herfstavakantie. 

Zie ook dit artikel in Stadsnieuws (22/10/2022). 

Familie van het opgeheven Architektenburo Peeters geeft toestemming voor dit project. Zij worden uitgenodigd voor de feestelijke oplevering van de muurschildering. De datum volgt. 

Publicatie: 1666628880

Overig nieuws