Door wie
Movetomeet
Datum
18, 19, 20 november 2021
Tijd
20:30u.
Locatie
De Nieuwe Vorst
Bijdrage Art-fact
Vanuit de regeling Bijzondere Kunstprojecten: €7500,-

Taal is lang niet altijd toereikend om onze gevoelens over te brengen, omdat niet alles wat wij ervaren, makkelijk onder woorden te brengen is. Toch is communicatie hetgeen wat ons verbindt, waarmee we contact kunnen maken met elkaar. Met ALL-EEN onderzoeken we wat achter de struikelblokken van communicatie schuilt. 

'Whole and not whole, going together and striving apart, harmony and dissonance and from All One and from One All'

- Heraclitus ca.530-475 v. Chr. 

 

De dansvoorstelling ALL-EEN is gemaakt voor doof, slechthorend én horend publiek en wordt gedanst door (dove) danser Pawel Moléda (ook co-choreograaf) en (slecht)horende danser Sharon Wesseling, die na tal van operaties weer horend is. ALL-EEN is een cross-over tussen dans en gebarentaal, waardoor de dans zichtbaar en leesbaar wordt. De muziek wordt voor iedereen voelbaar door gebruik van sublagen (trillingen). De 'stem' van fotografie voegt een extra visuele laag toe aan de voorstelling. Op deze manier fungeert ALL-EEN als een ontmoetingsplek voor mensen die de wereld zintuiglijk anders ervaren. 


Meer dan een dansvoorstelling: contextprogramma

ALL-EEN is meer dan een mooie dansvoorstelling. Het omvat een uirgebreid contextprogramma met verschillende onderdelen die naar behoefte van de speelplek en in overleg met MoveToMeet op maat worden ingevuld. Bijvoorbeeld een lezing door  cultuurfilosoof Mark Colpaert, publieksgesprekken, gebarentaalworkshops, de foto-expositie door fotograaf William van der Voort, het vertonen van de documentaire ‘Begrijp me’, gemaakt door Jef Monté en een educatief programma voor het (speciaal) onderwijs. 

Met behulp van een gebarentolk kan het publiek na afloop in gesprek gaan met dansers om zo uit te wisselen en te ontdekken hoeveel manieren er zijn om de dansvoorstelling te ervaren.

 

Voorproefje tijdens De Vloer Op: gebarentaal-dansworkshop 

Onderdeel van het contextprogramma ALL-EEN was ook een workshop tijdens dansevent De Vloer Op (organistatie De Danspunt) waar iedereen die van dansen houdt, zich kon onderdompelen in een hele dag dansen. Vrijetijdsbeoefenaars kregen een voorproefje van dansen met gebarentaal samen met de 2 bijzondere dansers Pawel Moléda, Sharon Wesseling en choreografe en projectleider Katja Grässli. 

 

Bannerfoto: William van der Voort

Publicatie: 1636983840

Overig nieuws