Door wie
Stichting Het Vierde Geschenk
Datum
Zondag 8 januari 2023
Tijd
Voorprogramma: 16.:30u.; start tocht: 17:00u.
Locatie
Vanaf de Heikese kerk door de binnenstad
Bijdrage Art-fact
Vanuit de regeling Financiële Bijdrage Bijzondere Kunstprojecten: €7500.-

Licht speelt een rol binnen alle culturen. Iedereen kan dus meedoen en wordt dan ook van harte uitgenodigd. De inclusieve Tilburgse Sterrentocht is een uitdrukking van solidariteit. Het motto van de door de Stichting Het Vierde Geschenk georganiseerde Tilburgse Sterrentocht: ‘Er is maar één toekomst en dat is een gezamenlijke’.

Op 8 januari zie je een verlichte ster van 3,5 meter hoog en 3,5 meter breed gemaakt door de Tilburgse kunstenaar Simon Haen. Wat een beleving zal het worden om mee te lopen in deze tocht!  Voorafgaand aan de tocht kun je genieten van 2 koren: Ad Parnassum en T-Sing. Ook zijn er speciaal voor dit winterevenement 3 liedjes geschreven door de Tilburgse componisten Wim Glorius en Harry Swinkels.  

Stichting het Vierde Geschenk organiseert deze eerste Tilburgse Sterrentocht, samen met scholen, wijkcentra, Ontdekstation 013, koren, muzikanten, theater- en dansgroepen de stadsdichters en vele tientallen vrijwilligers, jong en oud. En ook een aantal cultuurcoaches is betrokken. Samen met kunstenaar Ton Lammers hebben zij in de wijken lampionnen en lichtsculpturen gemaakt die de kinderen meedragen in de Tilburgse Sterrentocht.

De Sterrentocht wordt mede mogelijk gemaakt vanuit onze regeling Financiële Bijdrage Bijzondere Kunstprojecten.

Meer over de Sterrentocht
Facebookpagina 

 

Publicatie: 1672660860

Overig nieuws