Première Laatste Adem

De Tilburgse filmmaker en journalist Jedrek Nadobnik volgde tijdens de eerste lockdown jonge cultuurmakers uit zijn eigen stad. De documentaire die dat opleverde, Laatste Adem, gaat deze week in première bij Cinecitta.
Hoe kun je als jonge maker je kunstzinnige ei kwijt in tijden van een pandemie? Drie Tilburgse cultuurmakers -Jade van den Hout (dansdocent), Dennis Hendriks (theater/musical) en Christiaan Butterman (rap/taalkunst)- kunnen door de coronacrisis hun vak niet meer op de oorspronkelijke manier uitoefenen. Dit leidt tot teleurstelling, frustratie en zelfs een protest in de binnenstad van Tilburg met als motto #ikwilwelcultuur.

Jedrek Nadobnik kreeg als net afgestudeerde filmmaker ook zelf met deze tegenslag te maken. Hij zette het om in een bewogen documentaire over zowel de innerlijke als fysieke strijd van jonge Tilburgse kunstenaars. Hoe ervaren zij deze periode, hoe hervinden zij de creativiteit om zich aan te passen en wat betekent dat voor hun kunst in crisistijd?
De documentaire gaat niet alleen over startende cultuurmakers, maar is ook mede door hen geproduceerd. Jedrek Nadobnik werkte voor de soundtrack bewust met muzikanten die door de lockdown gedwongen stil zaten en nog niet eerder hadden meegewerkt aan een film. Dit leidde tot een soundtrack-album dat ook binnenkort wordt uitgebracht op alle muziekplatforms.

Deze documentaire is vanaf 22 april online te zien. Ook Omroep Brabant heeft de documentaire geprogrammeerd: 24 april (16.57 uur) en 25 april (11.31 uur). Bekijk hier alvast de trailer.  

De première van Laatste Adem is online te zien via deze link
Christiaan Butterman (ChrisDetox) schreef de titelsong. Luisteren op Spotify 

Laatste Adem is ondersteund vanuit de regeling Coaching jonge makers van Art-fact. 

 

De première is voor een select gezelschap en de coronamaatregelen worden in acht genomen. 

 

 

Publicatie: 1618926840

Overig nieuws

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties