Mijn naam is Puk van Buul, ik ben 23 jaar oud en kom uit het gezellige Brabantse dorp Nieuwkuijk. Van kinds af aan ben ik al creatief bezig. Mijn oma heeft mij geïnspireerd om te kiezen voor het creatieve vak. Na mijn middelbare school ben ik naar het SintLucas in Boxtel gegaan. Hier heb ik de opleiding creatief vakman textiel afgerond. Inmiddels zit ik alweer in mijn laatste jaar van de Fontys Academie voor Beeldende Vorming (ABV), hier doe ik de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving.

 

De afgelopen maanden heb ik een start gemaakt met mijn afstudeeronderzoek. Wie ben ik? Waar sta ik voor? Wat wil ik graag gaan onderzoeken? Ik vind, dat het werk dat je doet of graag wilt doen, altijd met jezelf te maken heeft. Tijdens de middelbareschooltijd heb ik lang tussen twee beroepen getwijfeld, iets creatiefs gaan doen of in de verpleging. Één ding wist ik zeker, ik wilde graag met mensen werken. Als maker en kunsteducator zoek ik altijd de interactie op en is het proces voor mij belangrijker dan het eindresultaat. Interactie met de mens of een dier, de wisselwerking, het samen doen, is waar ik voor sta. Ik zie kunst daarom ook als bindmiddel, het verbindt. Verbinding vind ik een magisch woord. Als je je verbonden voelt met een ander, heb je meer begrip, kun je beter samenwerken en je eigen wereld verbreden. Mijn hoofdonderwerp voor mijn afstudeeronderzoek is daarom Community Art geworden. En toen kwam ik bij Art-Fact terecht, voor mij de perfecte plek om mijn afstudeerstage te mogen doen. Ik vind het super tof hoe community art verschillende groepen mensen met elkaar laat verbinden. Het lijkt me interessant om te ontdekken en ervaren wat er allemaal bij een project komt kijken. Door mijn stage bij Art-Fact kom ik midden in de wereld van community art.

 

Tijdens mijn stageperiode ga ik aansluiten bij een community art project dat wordt ontwikkeld door Kunstkabaal. Inspiratiebron voor dit project is de volière die ooit in het Wilhelminapark heeft gestaan. Kunstkabaal heeft grootse plannen om de volière op een artistieke manier terug te gaan laten komen in Tilburg en het Wilhelmina-park. Een groeiproject waar ik aan ga meewerken. Interessant omdat ik van dichtbij mee ga maken hoe dit proces gaat verlopen en wat er allemaal bij komt kijken. Wat mijn rol precies gaat zijn binnen dit project gaat de komende weken meer vorm krijgen. Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit om de komende maanden bij Art-Fact en Kunstkabaal aan de slag te gaan.  

 

Publicatie: 1637310000

Overig nieuws