Schrijf je in voor de Young Classical Talent Award!

Young Classical Talent Award is een jaarlijks terugkerend evenement. Initiatiefnemer Kamerata Zuid en samenwerkingspartners CiST en Theaters Tilburg geven in dit project talentvolle Tilburgse scholieren de kans om met het voltallige, professionele orkest van Kamerata Zuid te spelen.

Door wie
Kameratazuid, Cist, Theaters Tilburg
Bijdrage Art-fact
€5000

In de maanden voorafgaand aan het concert vinden er voorrondes plaats op alle zeven deelnemende middelbare scholen, waarna iedere school haar definitieve finalist kiest. Tijdens dit voortraject is er ook een grote repetitie en zijn er workshops voor alle deelnemende scholieren die willen zingen of een instrument bespelen.

Op de avond van het officiële concert in Concertzaal Theaters Tilburg laten alle finalisten een kort klassiek solowerk horen. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en geeft kort commentaar na iedere solo. Aan het einde van de avond worden de awards bekend gemaakt. Daarnaast krijgen alle leerlingen uit de voorrondes de unieke kans om deel te nemen aan het slotstuk. De winnaar van de felbegeerde Tilburg Young Classical Talent Award krijgt een Award én een masterclass in zijn/haar discipline aangeboden. Ook is er een aanmoedigingsprijs voor de kandidaat die zich als tweede weet te plaatsen. je kunt je hier inschrijven. Meer informatie krijg je ook via je muziekdocent. 

Publicatie: 1579774380

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties