CREATIVITEIT GAAT NIET IN LOCKDOWN

In de voorgaande jaren kon je tijdens de Tilburgse Cultuurnacht genieten van concerten, dans- en theaterperformances, open ateliers, exposities op bijzondere locaties in de stad. Maar dit jaar pakken wij het dus een beetje anders aan. In verband met het coronavirus, zal de Cultuurnacht 18 december a.s. volledig online plaatsvinden. Tijdens het online minifestival geniet je via stadvanmakers.nl, gratis van (live)performances vanuit verschillende locaties in Tilburg. Bezoekers kunnen direct doorklikken naar het programma van het gewenste podium dat zij willen ‘bezoeken’. 

Tune dus in voor een prachtige dansshow, zie een schilderij verschijnen of geniet van een tof concert vanuit je eigen huiskamer, terwijl je lekker op je bank een warme choco opslurpt. 

LINE-UP
De komende tijd maken we steeds meer bekend van de line-up tijdens de Cultuurnacht, maar natuurlijk geven wij jullie alvast een inkijk in de planning: 

De pre-party wordt gehost van 14:00 tot 19:00 door Fontys Hogeschool voor de Kunsten (De Nacht Overdagt), waar verschillende studenten hun werk zullen vertonen. Vervolgens start van 19:00 tot 22:00, het programma van de Cultuurnacht. Stad van Makers zal live streamen vanuit onze HQ die wij voor deze nacht opbouwen bij Factorium Tilburg. Vanuit hier ontvangen wij speciale gasten, hosten wij live optredens, sturen wij onze Cultuurreporters de hort op, zorgen wij voor toffe winacties en kondigen wij alle programmaonderdelen van onze partners live aan. Bezoek via stadvanmakers.nl gemakkelijk de verschillende podia van Factorium, Theater de Nieuwe Vorst / Krakers, Dock Zuid, Ateliers Tilburg, Bibliotheek de LocHal, Hall of Fame, Het Zuidelijk Toneel, Art-Fact, Cinecitta en andere. 

Uiteraard is het geen nacht als we om 22:00 stoppen, dus zullen wij de Cultuurnacht afsluiten met een goede afterparty. Een aantal van Tilburgs meest fijne plaatjesdraaiers en DJ collectieven zullen sets streamen voor wat heerlijke woonkamer dansjes. 

Meer info? Houd dan stadvanmakers.nl en de social media kanalen van Stad van Makers in de gaten! 

MEEDOEN AAN CULTUURNACHT 2020

Tilburg is een #stadvanmakers, dus laat ook vooral van jezelf horen tijdens de Cultuurnacht met de hashtag #creativiteitgaatnietinlockdown of #cultuurnacht2020 en uiteraard #stadvanmakers. Heb jij nog een tof idee waarmee je iets wilt bijdragen aan de eerste, Tilburgse (online) Cultuurnacht? Neem dan contact op met Stad van Makers. En nodig vooral ook gasten van buiten Tilburg uit om online mee te genieten van wat de Tilburgse cultuur te bieden heeft. 

CITYMARKETING TILBURG

Stad van Makers is onderdeel van het platform Make it in Tilburg, een label van Citymarketing Tilburg. Make it in Tilburg richt zich op de promotie van het gunstige vestigingsklimaat voor ondernemers en talenten in Tilburg. Stad van Makers richt zich op de makers in onze prachtige, creatieve stad.

Publicatie: 1606832100

Overig nieuws