T-SiNG! is niet zomaar een mannenkoor maar een ambitieuze a capella groep met momenteel 23 leden. De basis van het repertoire bestaat uit barbershopsongs, maar we maken regelmatig uitstapjes naar andere genres.

T-SiNG! is opgericht in 2011 door muzikaal leider Michiel Bekker: "T-SiNG! is ontstaan uit mijn behoefte om barbershopsinging naar het “next level” te brengen. Het gaat erom, a capella muziek met hoge vocale kwaliteit op de planken te brengen, die vlot en energiek is, ontroert en ook boeiend is om naar te kijken. Het ultieme doel is natuurlijk, meegesleept te worden door de muziek; een genot voor zangers èn luisteraars/kijkers. Hard werken, meedoen aan competities en maandelijkse coachings van onze music/singing coach Stuart Sides horen daar dan bij. Het tempo ligt hoog, maar dat gaat nooit ten koste van kwaliteit. Het is ook uitdagend en geeft ontzettend veel voldoening. 'Mijn' mannen weten waar Abraham de mosterd haalt. Daarom proberen we het instapniveau door audities op peil te houden."

T-SiNG! treedt met enige regelmaat op en neemt in ieder geval altijd deel aan de 2 jaarlijkse Nationale barbershopconventie. Naast het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 2017 heeft T-SiNG! 3 keer een zilveren plek behaald. Naast barbershopconventies in eigen land hebben we ook deelgenomen aan de European Convention (5e plaats) in Bournemouth, Engeland en hebben we als gast opgetreden tijdens de Duitse Conventie in München, Duitsland.

Oh ja, bladmuziek kunnen lezen is handig maar absoluut niet noodzakelijk om in T-SiNG! te kunnen zingen. Voor het instuderen van nieuwe songs maken we gebruik van professioneel ingezongen tracks waardoor je ook zonder notenkennis je partij eenvoudig kunt leren.

Nieuwsgierig geworden? Kom geheel vrijblijvend eens langs en ervaar hoe we bij T-SiNG! bezig zijn.

Publicatie: 1557153360

Overig nieuws