Documentairemaakster en regisseuse Michelle van Daalhoff volgt in ‘Toen het doek viel’ de acteurs terwijl ze ieder voor zich, aan huis gebonden door het virus, om proberen te gaan met deze nieuwe werkelijkheid. De eerste repetities via zoom verlopen nog in harmonie, maar al snel drijven de spelers meer dan de verplichte anderhalve meter uit elkaar.

Ziet de spelersgroep het kluchtige en seksistische script van schrijver Johan nog zitten, of slaagt Maarten erin HDGO terug te laten keren naar het kwaliteitstoneel in de traditie van Brecht en Shakespeare? Lukt het William om zijn regie-droom waar te maken, en Petra om eindelijk de hoofdrol op te eisen? Winnen romantiek en spelplezier nog van jaloezie en blinde ambitie?

Theater Zeevuh kroop in de huid van HDGO, een theatergroep in coronatijd, en nam terwijl Nederland in lockdown zat deze film op.

Kijk samen met ons naar de online première op vrijdag 18 december om 20.00 uur! Vooraf en na afloop kun je dan via Zoom napraten met de spelers. Kun je dan niet, kijk dan later op een zelfgekozen moment.

Regie: Michelle van Daalhoff
Spel: Bart, Lieke, Marjolein, Sander, Mirek, Robert, Suzan, Susan, Kees en Marten.
Special guest: Annabel van Ewijk

Je kunt online meekijken op vrijdag 18 december vanaf 20.00 uur, of later op elk moment terugkijken, via onderstaande link naar de video.

  • De film duurt ongeveer 55 minuten.
  • Pay what you want: Zeevuh vraagt achteraf een kleine gift naar keuze.

Reserveer nu en kijk mee (of kijk later)

Publicatie: 1607602140

Overig nieuws