De jury was onder de indruk van het werk. Juryvoorzitter Wim Hendrickx zei: ‘’Maurick heeft een natuurlijk stromende muziek, goed geschreven voor de instrumenten, echt een goede vakman. Fijn dat er een paar spannende tonen inzitten, hij zoekt dus toch naar de juiste dissonant. Kortom, iemand die heel veel pijlen op zijn boog heeft. We gaan nog veel van hem horen!’’.  

Jurylid Vanessa Lann beschreef het werk een week eerder in een persoonlijk jurygesprek: ‘’Verfrissend, reflectief, genuanceerd, contrasterend, gebalanceerd en vakkundig. Dit volwassen is aangrijpend voor zowel muzikanten als luisteraars!’’ 

Met de derde prijs ontvangt Maurick de November Music Prijs, wat inhoudt dat hij vrijkaarten krijgt voor het hedendaagse muziekfestival November Music 2021 in Den Bosch. Hiernaast kreeg hij de Chimaera Trio Prijs uitgereikt, wat inhoudt dat hij voor het Chimaera Trio een themacompositie mag schrijven onder coaching van componiste Anne-Maartje Lemereis. 

Maurick Reuser is student piano (master) aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en student bestuurskunde (bachelor) aan Tilburg University. Hij is gefascineerd door Japanse kunst en cultuur: momenteel onderzoekt hij de mogelijkheden om Japanse muziek en cultuur te integreren in hedendaagse piano muziek. Hij werkt als begeleider van zangers en werkt voor koren zoals Weense Tunes (Roosendaal) en Gemengd Koor Cantiqua (Tilburg). Volgens zijn collega’s: ‘’Maurick is tevoorschijn gekomen als een veelzijdige artiest en muzikant en hij is meester in compositie en begeleiding’’. In zijn vrije tijd houdt Maurick van Japans leren, in de natuur wandelen (warande) en boeken lezen.

Het winnende werk Memory lane werd in oktober uitgevoerd en opgenomen door Trio Chimaera en is online te beluisteren. 

Publicatie: 1605530220

Overig nieuws