In totaal waren er dertien aanvragen. 

Speels Collectief - LAY DOWN AND LIFT ME UP - € 8.000,00

Speels Collectief maakt met een zeer diverse groep spelers, variërend in leeftijd, gender, (verstandelijke, fysieke of sociale) beperking en etniciteit, een voorstelling over relaties in al hun verschijningsvormen. Het betreft amateurs, overwegend afkomstig uit de regio Tilburg. De voorstelling wordt begeleidt door een team van professionals, eveneens overwegend uit Tilburg. 7 november, de Studiozaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg. 

On Stage -  We aren’t kids anymore - € 4.500,00

On Stage gaat begin november 2023 muziekvoorstellingen uitvoeren in een theater in Tilburg. De muziek van Drew Gasparini heeft een lekkere pop sound en vormt de basis voor hun nieuwe muziektheater stuk ‘We Aren't Kids Anymore’. Muziek is de bodem van dit project: het stuk zal vrijwel geheel doorgecomponeerd zijn. Het verhaal gaat over 8 personages in een zoektocht die we allemaal herkennen: hoe doe je dat, volwassen worden? Blijf je dicht bij jezelf? Hoe gaan we om met tegenslag en hoe krabbelen we weer op? Hoe houd je vast aan je dromen en idealen die je had als kind, terwijl de realiteit van volwassenheid zo anders is dan je dacht? En hoe gaan we om met de verantwoordelijkheden die bij volwassen zijn horen? De vrijheid van het zelf schrijven van het verhaal geeft On Stage de mogelijkheid om een stuk te maken dat volledig aansluit bij hun doel om een productie te maken met maatschappelijke impact.

Stichting de Reinevaer – muurschildering - € 6.647,00
Deze vrijwilligersstichting in de Reinevaerstraat, midden in de kleuren- en kruidenbuurt in Tilburg West, heeft kunstenaar Abd Alkader Abd Alwahed  gevraagd om met wijkbewoners en kinderen van twee basisscholen de buitenmuur van het pand De Reinevaer te voorzien van een mooie muurschildering. De schildering staat in het teken van verbinding en is klaar in augustus.

Cantilare - Hildegard von Bingen - € 5.000,00
Cantilare geeft op 25 november en 26 november in Cultureel Centrum Mariëngaarde Tilburg een hommage aan de middeleeuwse mystica en componiste Hildegard von Bingen met muziek van haarzelf maar ook van hedendaagse (deels vrouwelijke en nog jonge) componisten, gecombineerd met dans. Een prachtig programma met aandacht voor haar spirituele natuurbeleving en onafhankelijke geest, met momenten van verstilling én uitbarstingen van energie – zo kenmerkend voor het leven van Sint Hildegard.

Asta Nielsen - Schoonheid brengt Troost - € 2.500,00

Op 5 november de eerste zondag van de maand, rond Allerzielen, verzorgt Kamerkoor Ad Parnassum sinds 2009 een concert in de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Onder het motto ‘Schoonheid brengt troost’ presenteert het koor nieuwe requiemmuziek in combinatie met ouder en meer bekend repertoire. De luisteraar hoort een eigentijdse invulling van troostende muziek gecombineerd met vertrouwde, klassieke klanken.

Malkander -  Door de jaren heen - € 4.000,00

Koor Malkander geeft op 28 oktober een concert met oude én nieuwe muziek. Het zijn de magnificats van Durante en Rutter en een voor Malkander gecomponeerd stuk van Maurick Reuser. Het is een concert voor een breed Tilburgs publiek, uitgevoerd door Tilburgers in de Petrus en Pauluskerk, vierwindenlaan 9-11, Tilburg

Maak 't mee in het park - € 4.850,00

Maak ’t mee in het park bestaat uit culturele activiteiten in het Wilhelminapark voor bewoners uit Tilburg Oud-Noord. Deze zijn gericht op kinderen, gezinnen, ouderen en verstandelijk beperkten. De activiteiten vinden overdag plaats en zijn ingebed in het kleinschalige festival: Wilhelminapark viert de zomer. De activiteiten zijn overdag, in de zomervakantie van 16 tot en met 27 augustus.

Foto: Maak 't mee in het park 2022 

 

 

Publicatie: 1684757400

Overig nieuws