Door wie
Marjo Dirks (Bakfietsjuf, Onderdeel Maak het mee in wijk Theresia)
Datum
12, 13, 14 november
Tijd
overdag
Locatie
Start route: Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a, Tilburg
Bijdrage Art-fact
1500

In 2020, midden in corona-tijd waarin alles op slot was, bleek er grote behoefte te zijn aan gezamenlijkheid in de wijk. Mensen liepen een route aan de hand van een programma boekje, er ontsonden spontane ontmoetingen op straat en onderwijl genieten van kunst achter de ramen.

Organisatie
Wegens het grote succes van Kunstwandeling Theresia in 2020, is er nu een tweede editie! Stadstuin Theresia vroeg Dorith van der Lee ( Bureau Dorith’ / raamexposities bij het Metropolitan Museum | Tilburg) om ook voor 2021 een kunstwandeling te organiseren, waarop zij Marjo Dirks (Bakfietsjuf) benaderde. Samen vormen zij de organisatie van kunstwandeling Theresia 2021. 

Nóg meer participatie door project Maak het mee! in wijk Theresia
Als buurtbewoonsters kennen zij de buurt goed. De dames besloten om ook de instellingen en scholen te benaderen om mee te doen. Onder het mom van Maak ’t mee in de wijk werden er naschoolse workshops georganiseerd voor leerlingen van basisschool de Stappen, peuters van Kinderdagverblijf Willemijntje en bewoners van woonzorgcentrum De Bijsterstede. De resultaten hiervan zijn te zien tijdens de kunstwandeling. Ook zijn eerdere resultaten van 'Maak het mee in Theresia' een maakproject voor ouderen in het voorjaar te bewonderen. Wij zijn blij met alle enthousiaste aanmeldingen, van de gastramen van particulieren, van winkels, kappers, Café Mimi, Vluchtelingenwerk, Stichting Broodnodig, Stichting Office Assist van Amarant met werk van Artenzo, Studio de Gruyter, de open ateliers van Goretti, PARK en Art013 Basisschool de Stappen, de Bijsterstede en kinderopvang Kleintje Monopole en Willemijntje. Met als resultaat een route langs ruim 85 locaties. !

Uitbreiding route
Voor deze tweede editie van de kunstwandeling hebben we het gebied met 2 straten uitgebreid. De straten tussen het Wilhelminapark-Veldhovenring-Nijverstraat-Gasstraat-Van Mierlostraat-Buitenstraat-Lange Nieuwstraat, Gasthuisring en weer Wilhelminapark zijn geselecteerd. Achter elke raam kan men een kunstwerk vinden hetzij persoonlijk eigendom, hetzij beschikbaar gesteld door een kunstenaar.

Boekjes met plattegrond
Vanaf vrijdag 12 november kan men tussen 10.00 en 17.00 u het boekje met plattegrond waarin alle locaties en deelnemers staan opgenomen, ophalen bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a. De wandeling kun je overdag bij daglicht lopen en bij een enkel raam, zal ook 's avonds nog iets te bewonderen vallen.
Stadstuin Theresia is tevens nummer 1 van de route en men kan hier ook een kopje koffie drinken.

Kunstwandeling Theresia is tot stand gekomen met medewerking van en dank aan Stadstuin Theresia, Wijkraad Theresia, Boekenschop en Freshheads. Art-fact ondersteunde het onderdeel Maakt het mee in wijk Theresia vanuit de regeling Financiële Bijdrage Presentaties. 

 

Publicatie: 1636037460

Overig nieuws