Dans, lichaamstaal en gebarentaal met Move to Meet | 14.15-14.45u. | Jacques de Leeuwzaal 

De Zwitserse choreograaf Katja Grässli, artistiek leider van het Tilburgse dansgezelschap MoveToMeet, is ervan overtuigd dat we elkaar nodig hebben om onze blik op de wereld te verbreden. Ze geeft een bijzondere dansworkshop bij Tilburg on Stage, ondersteund door enkele professionele dansers. Een terugkerend element bij MoveToMeet is de samenwerking tussen dove, slechthorende en horende dansers, waarbij dans, lichaamstaal en gebarentaal met elkaar versmelten. Kom het ervaren!  

Maximum aantal deelnemers: 20

 

Theatersport met Rataplan  |  14.25-15.10  |  Studio 

Rataplan is een Tilburgse theatersport vereniging. Met wekelijkse improvisatielessen werken ze aan vaardigheden die van pas komen tijdens een geïmproviseerd optreden in het theater, maar ook in het dagelijks leven. Denk aan samenwerking, snel nadenken of je rol vinden in een groep, onder begeleiding van 5 Rataplan-spelers.  

Het is bij Rataplan niet erg om te falen. Sterker nog: het wordt geadviseerd! Door hier met respect mee om te gaan spelen ze in een fijne sfeer de leukste en mooiste scenes en is er ook de mogelijkheid om te groeien. Inschrijven kan van tevoren per mail, ter plekke ligt ook een intekenlijst.

Maximum aantal deelnemers: 20 

Volksdans met Mie Katoen  |  14.30-15u.  |  Foyer Schouwburg (bij ramen uitkijkend over festivalterras)

Volksdans of werelddans: lekker bewegen op muziek, gezellig met anderen, genieten van andere culturen uit de hele wereld. Goed voor je ontspanning, je conditie en je contacten. En vooral: leuk om te doen! De dansers van Mie Katoen laten zien hoe dat eruit ziet en daarna kan je het samen met hen gaan proberen. Inschrijven niet noodzakelijk, kom ter plekke lekker meedansen.

Maximum aantal deelnemers: 20 

Ouderendans met Switch2Move  |  15.35-16.05u.  |  Studio

Onder leiding van choreograaf Andrew Greenwood ga je lekker bewegen. Ervaring niet noodzakelijk! Switch2move wil een beter dagelijks leven creëren voor ouderen en in het bijzonder voor mensen met gezondheidskwesties als dementie en Parkinson. Andrew Greenwood heeft een speciale training ontwikkeld om iedereen in beweging te krijgen en te houden. Leer samen met Andrew hoe leuk bewegen kan zijn, gewoon vanuit je stoel in de Studiozaal!

Aantal deelnemers: geen maximum, opgeven niet nodig. 

Hiphop met Breanna Martin  |  15.35-16.05u.  |  Foyer Schouwburg (bij ramen uitkijkend over festivalterras)

Onder leiding van dansdocente Breanna Martin, verbonden aan het Factorium, ga je werken aan een vette hiphop-choreo. In een half uur krijg je deze aangeleerd. Beginner of gevorderd, iedereen is welkom! De dansgroep van Breanna, de hiphop-crew van Factorium Tilburg, staat eerder deze middag al op de planken. Je ziet ze optreden om 14.45 uur in de Schouwburg. Enthousiast geworden? Sluit daarna aan bij de workshop. Inschrijven niet noodzakelijk, kom ter plekke lekker meedansen.

Maximum aantal deelnemers: 20 

Spoken Word  met Sandra Pham  |  15.45-16.45u.  |  Jacques de Leeuwzaal

Zelf spoken word schrijven en performen voor beginners

Tijdens deze workshop begin je met het schrijven en performen van spoken word. Je krijgt een schrijf- en performance-opdracht van Sandra Pham. Hierbij leer je associëren met je gedachten en zekerder op een podium te staan. Sandra Pham alias SANDY treedt regelmatig op met haar spoken word en muziek. Onder meer bij Radboud Rocks in Nijmegen, Poetry International in Rotterdam en The Stage in Tilburg. Haar teksten gaan vaak over haar Vietnamees-Nederlandse identiteit, haar strijd met perfectionisme en romantische liefde. Zet je eerste stappen in spoken word onder begeleiding van deze bevlogen, jonge spoken word artiest! Foto: Dave van Hout

Let op: om 13.50 uur is er een optreden van SANDY in de Studiozaal, hierna kan je je ook nog intekenen voor haar workshop

Maximum aantal deelnemers: 16

 

Festival Tilburg on Stage

... is een dag én een podium voor alle vrijetijdskunstenaars in de Gemeente Tilburg. Verenigingen, groepen en individuele deelnemers uit vele kunstdisciplines, staan 3 juli 'on stage' en maken er samen een feestje van voor iedereen. Met ruim 50 acts beleef je wat Tilburg allemaal te bieden heeft en je kunt ook workshops volgen. Benieuwd? Kom ook! 

Datum: 3 juli 2022 | Tijd: 13.00-17.00u. (17.00-19.00: DJ) | Locatie: vóór en in Schouwburg Concertzaal Tilburg 

Naar pagina Tilburg on Stage

Publicatie: 1655964420

Overig nieuws