Door wie
Stichting Kunstkabaal Tilburg
Datum
Zomer 2021
Locatie
Javastraat 24, 5014 CH Tilburg (achterzijde voormalige Jan Ligthartschool)
Bijdrage Art-fact
1500 vanuit regeling Financiële Bijdrage Presentaties

Verdwenen volière 

Inspiratiebron voor het ontwerp van de muurschildering, was 'de verdwenen volière', de volière die ooit het Wilhelminapark heeft gestaan. De kinderen bezochten het Wilhelminapark met de woorden 'Hé, wat vliegt daar?', om zoveel mogelijk ruimte en levendigheid te geven aan de verbeelding. Samen met Kunstkabaal, kunstenaars Ivo van Leeuwen (TilburgsAns) en Timothy Mahler, gingen de kids aan de slag. En het resultaat mag er zijn! 

Aanjaagproject 

ZomerKabaal was een eerste aanjaagproject dat Stichting KunstKabaal heeft georganiseerd rond 'de verdwenen volière'. Het realiseren van de muurschildering, was één van de activiteiten. De stichting heeft grootse plannen om de volière op een artistieke manier terug te laten komen in Tilburg en in het Wilhelmina-park. Het is een groeiproject waar met kunstenaars, omwonenden het komende jaar op verschillende momenten op voortgewerkt wordt. 

Het murenproject is mogelijk gemaakt door Art-fact binnen het programma Buurtcultuur en Kunst met impact én door de Gemeente Tilburg, CuPuDo.

Foto's: ©KunstKabaal/Liedeke Kruk

Publicatie: 1631869380

Overig nieuws