Door wie
Art-fact i.s.m. Kunstkabaal en Oculus
Datum
13 tm 20 mei
Tijd
Opening: 13 mei, 14.00u
Locatie
Oculus, Bankastraatn 2, en de omliggende straten
Bijdrage Art-fact
stagebegeleiding Puk van Buul

Art-fact-stagiaire Puk van Buul, rondt het praktijkdeel van haar stage community-art af met haar bijdrage aan de Oculus-expo. Dit is een jaarlijks terugkerend kunstproject tussen Oculus en Kunstkabaal in Tilburg-Oost. Kinderen maakten mooie werken met thema Aarde – Lucht – Water – Vuur, waarover ze thema-lessen hebben gehad. Liedeke Kruk en Inge Koenen van Kunstkabaal gaven binnenschoolse kunsteducatielessen.

Puk heeft zowel binnen-als naschoolse lessen gegeven, zorgde er met de kinderen voor dat de wijk betrokken werd door ze uit te nodigen hun raam ter beschikking te stellen. Ook bedacht en maakte ze samen de school-wijkroute zodat er een mooie verbinding tussen school en de wijk ontstaat. 

De expo is op school én achter de ramen van buurtbewoners in de straten rond Oculus. Voor de leerlingen een leuke én leerzamen ervaring om met Puk op pad te gaan en aan te bellen bij de huizen rondom de school. Dat veel bewoners enthousiast waren, blijkt: zo'n 18 ramen krijgen een kinderkunstwerk. De website met de route publiceren we vanaf 13 mei maar je kunt ook gewoon naar de wijk komen waar we de route zichtbaar maken. 

Kom je naar de opening, schrik dan niet, het kan er nogal explosief aan toe gaan! 

Publicatie: 1650628320

Overig nieuws