plannen gevraagd voor Tilburg schoon

Zwerfval in en rond de stad wordt een steeds groter probleem, ook in Tilburg. De gemeente zet zich iedere dag in om de stad schoon te houden. Ook de vele vrijwilligers helpen daar aan mee. Een schone stad is iets wat de gemeente niet alleen kan realiseren. Dat doen we sámen!
Tilburg Schoon heeft subsidie voor plannen die bijdragen aan een schoner Tilburg. Indienen kan tot 14 februari 2020. Individuele en groepsacties zijn welkom. Ook bedrijven, verenigingen of wijkraden kunnen een idee indienen (met uitzondering van aannemers die al voor de gemeente werken in het kader van zwerfafval). Indienen kan tot 14 februari 2020 via schoon@tilburg.nl. 
Ook Art-fact draagt bij aan het schoonhouden van de stad doormiddel van het buurtcultuur project Schônste Wijk

 

 

Schônste wijk (2018-2020) is een meerjarig programma van Buurtcultuur Tilburg in GoirkeWest-Hasselt met het thema een mooiere, schonere en actievere wijk. In de werkplaats in de wijk is cultuuraanjager Saskia Dellevoet actief. Zij werkt samen met diverse kunstenaars aan verschillende projecten die bijdragen aan een schonere en meer leefbare omgeving. Er werden al een aantal muurschilderingen gerealiseerd, studenten van de Master Kunsteducatie liepen al mee om met een biechtkliko verhalen op te halen rondom afval in de wijk. In samenwerking met basisscholen De Vijf Hoeven en Cleijn Hasselt en ontdekstation 013 wordt een "Schônste Botenbattle" gehouden, waarbij lege flesjes ingezameld worden en kinderen daarvan boten bouwen. Vanzelfsprekend wordt het plastic gerecycled, maar eerst worden de boten getest en gepresenteerd tijdens het Schônste wijk evenement in het Spoorpark. Dat zal plaatsvinden in het voorjaar, in samenwerking met stadsmakers 013.   

Publicatie: 1579600620

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties